• August 25, 2022

IS HARDLOPEN MET VERkoudheid OF WORKOUT TERWIJL ZIEK EEN GOED IDEE?

WAT TE OVERWEGEN BIJ HET OEFENEN?
Is het een goed idee om te blijven trainen als je ziek bent? Of is het beter om een ​​pauze te nemen, zodat je je lichaam of je hart niet overbelast?

“Zoals zo vaak in het leven, zit de waarheid in de details. Wanneer je lichaam druk bezig is met het bestrijden van verkoudheid en het versnellen van je herstel, zou training je lichaam geen goed doen. Hoewel het waar is dat lichaamsbeweging en sport de afweer en het immuunsysteem van je lichaam versterken, geldt dit alleen voor gezonde lichamen”, zegt hardloopexpert Sascha Wingenfeld.

Als je alleen maar snotneuzen hebt en geen andere symptomen, dan kan een beetje lichaamsbeweging je lichaam goed doen. Maar let wel op de volgende punten:

De inspanning en intensiteit van uw trainingssessie, zoals hardlopen, moet erg laag zijn. Blijf jezelf eraan herinneren deze regel te volgen. Onder de omstandigheden kan een snelle wandeling zelfs voldoende zijn.
Draag in de winter een sjaal of een bandana over je mond om jezelf te beschermen tegen koude lucht. Zo adem je niet direct de ijskoude lucht in.
Als het te koud is, zou je eens moeten denken aan eens binnensporten, sporten in een sportschool of thuis.
Drink meer water dan normaal om uw slijmvliezen vochtig te houden.
Zorg voor voldoende rustdagen. Na je training is het erg belangrijk om voldoende hersteltijd te krijgen als je je niet 100% voelt.
Kleed je warmer aan en trek je bezwete kleding direct na je training aan in een droge outfit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *