• July 25, 2022

VERLICHTING VAN SPIEREN: 7 VOEDINGSMIDDELEN DIE HET HERSTEL VAN DE SPIER HELPEN

Het is belangrijk om te rekken, op te warmen en af ​​te koelen als je de dag na je training pijnlijke spieren wilt vermijden of verlichten. Maar vergeet niet dat goede voeding ook een grote rol speelt. Welke voedingsmiddelen en dranken verlichten pijnlijke spieren?

7 ETEN EN DRINKEN TEGEN SPIEREN
1. BIETEN
Het drinken van 250 ml bietensap direct na een intensieve training kan spierpijn verminderen. Bieten zijn rijk aan antioxidanten en fytonutriënten. Wat dacht je van een rode bieten smoothie na je training? Het bevordert de spierregeneratie.

Rode bietensap

Ingrediënten voor één portie:

75 g rode bieten (voorgekookt)
1 appel
stukje gember ter grootte van een duim
150 ml wortelsap
Routebeschrijving:

Snijd de biet en appel in blokjes.
Schil de gember.
Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en pureer tot een gladde massa.
2. CAFENE
Een espresso voor je training kan de prestaties verbeteren. Maar is cafeïne ook goed voor pijnlijke spieren? Studies tonen aan dat atleten minder snel last hebben van spierpijn en pijn na de training wanneer ze cafeïne drinken voor hun training.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *